Работно време
Покажи:
Подреждане:
За велосипеди и мотоциклети

Камера за мотори и колело

Като заговорим за екстремност, не можем да пропуснем велосипедите и мотоциклетите. Маунтийн байка (mountain bike) придобива все по-широка популярност в България. Шампионата ни по мотоциклетизъм може да се похвали със състезатели от светновно ниво. Дори и да не сте пряк участник в такива мероприятия, а просто любител на разходката с колело или мотор, камерите за екстремен спорт могат да Ви свършат чудесна работа. На първо място трябва да се поинтересувате от методите за закрепване, защото различното местоположение на камерата изисква специфично захващане. Най-често срещаният захват е директно на каската на колоездача или моториста. Той позволява посоката на заснемане да бъде винаги синхронизирана и еднаква с тази, в която собственика гледа. Разбира се има и много други варианти на закрепване, например на кормилото на велосипеда, отстрани на спойлерите на мотоциклета и така нататък. За тези от Вас, които смятат да закрепят камерата директно на превозното си средство, е необходима функцията „стабилизация на изображението”. Без нея във видеозаписа ще има трептене на картината и загуба на фокус. Важно е да изберете и подходящ за Вас ъгъл на виждане. Това е ъгълът, който обектива ще покрие и по-късно ще се визуализира при разглеждане. По-големият ъгъл ще направи заснетите обекти по-малки, но ще имате широк и панорамен изглед на обстановката. По-малкият ъгъл на виждане ще спомогне за по-добро визуализиране на близките детайли, но а сметка на това видимостта Ви настрани ще е твърде ограничена. Забележете, че други важни фактори за Вас са резолюцията на запис, издръжливостта на батерията и водонепромокаемостта на камерата. Препоръчваме Ви да ползвате HD или Full HD качество на видеозапис за да се насладите на пълноцветна и детайлна картина. Батерия, осигоряваща енергия за 1-2 часа е напълно достатъчна. Водонепромокаемостта Ви касае основно при лоши метеорологични условия, особено ако камерата Ви е закрепена на открито място (на каска, на превозното средство). За истинските ценители на високите технологии ще препоръчаме моделите с вграден GPS, който ще визуализира скоростта и местоположението им по време на видеозаписа.
Бърз преглед: HP AC-100 е камера за екстремен спорт от най-ниския клас на "Hewlett Packard". Тя може да заснема с максимално качество от 1920x1080 Full HD, а ъгълът и на виждане е 120°. Особеност е вграденият "touch screen", чрез който може да настройвате камерата съгласно Вашите изисквания. В окомплектовката ще намерите богат набор от захващания, благодарение на които може да я закрепите ле..
240,00лв
Бърз преглед: Sena Prism Tube е бюджетно предложение, но същевременно предлага възможности, които малко продукти на пазара ще Ви осигурят. Записва с Full HD качество, като разполага с вътрешен и външен микрофон. Външният микрофон дава възможност гласът Ви да бъде записан заедно с видеозаписа, при това с брилянтно качество. Стартирането на видеозапис е изключително лесно и става само с едно дв..
280,00лв
На база 2 отзива.
Бърз преглед: HP AC-150 е продукт от средният ценови клас на "Hewlett Packard". Тя може да заснема с максимално качество от 1920x1080 Full HD, с ъгъл на заснемане от 142°. Размерите и са минимални, което определено е плюс, когато трябва да бъде закрепена без присъствието и да Ви пречи. В комплекта е включен сериозен набор от приспособления за захващане, благодарение на които няма д..
320,00лв
Виж Мобилна версия / Десктоп версия